Trgovanje financijskim instrumentima uključuje značajan rizik gubitka i nije prikladno za sve investitore. Prije donošenja odluke o trgovanju, razmotrite svoje investicijske ciljeve, razinu iskustva i toleranciju rizika

BESPLATNI DEMO RAČUN S 10.000 EUR!

72% računa malih ulagatelja gubi novac prilikom trgovanja CFD-ovima s ovim brokerom

Investocopy Recenzija

Investocopy

Ovaj broker je zatvoren i više ne omogućava trgovanje binarnim opcijama.

Investocopy social trading

Social Trading postao je novi hit među traderima binarbnih opcija. Postoji puno razloga zašto je taj trend toliko popularan. Posljednjih nekoliko godina svjedočili smo rastu platformi na kojima je traderima moguće poboljšati vlastite strategije trgovanja uz pomoć kopiranja uspješnih korisnika. Jedan od prvih takvih proizvoda su signali binarnih opcija. Signali su zapravo preporuke stručnjaka koje se dostavljaju korisnicima koji će na temelju tih preporuka bazirati svoje trgovanje. Nakon signala pojavili su se automatizirani sustavi za automatsko trgovanje binarnim opcijama. Social Trading logičan je slijed razvoja načina trgovanja. Razlikuje se od signala i automatiziranih sustava jer nudi više fleksibilnosti korisnicima a ujedno je i zabavan način trgovanja.

Na tržištu postoji mnoštvo stručnjaka u trgovanju binarnim opcijama. Pomoću Investocopy platforme za trgovanje moguće je pratiti njihove tradeove i kopirati ih. Tako i manje iskusni traderi mogu poboljšati vlastitu strategiju trgovanja. Korisnici mogu odabrati tradere koji su uspješni te jednostavno kopirati dio njihovog portfolia za vlastito trgovanje. Na taj način raste ukupni profit.

Investocopy gurui

Investocopy platforma za trgovanje ima razvijen sustav nagrada za korisnike platforme koji su ujedno i stručnjaci. Njih se naziva guruima. Tradeovi Investocopy gurua mogu se svrstati među najpopularnije na platformi te imaju najviše sljedbenika. Kako ti sljedbenici profitiraju od naputaka gurua, gurui dobivaju kredit za svoju uslugu. To ih motivira na još više uspješnih ulaganja. Takva situacija uistinu je win-win za sve sudionike. Početnici profitiraju od naputaka stručnjaka a stručnjaci imaju priliku za zaradu dijeleći vlastito znanje.

Investocopy gurus

Investocopy korisnički račun

Nakon registracije na platformi, traderi dobiju određeni kredit. Sam process registracije je uistinu brz. Od tradera se traži unos osnovnih informacija poput imena, email adrese i lozinke. Nakon što su unijeli sve podatke i tako kreirali korisnički račun, traderi dobivaju prostup demo računu. Na njemu se već nalazi  $550 pomoću kojih korisnici mogu testirati platformu.

Korisničko sučelje dizajnirano je kako bi bilo zabavno i jednostavno za korištenje. Na prvi pogled vidljive su sve bitne informacije o korisničkom računu. Moguće je vidjeti stanje na računu, profite, otvorene pozicije i trenutača ulaganja.  Niže i sa strane nalaze se podaci najuspješnijih tradera.

Investocopy trading

Investocopy izbornik

Na lijevoj strani platforme nalazi se izbornik. U sekciji “social trading” traderi mogu pronaći osnovne informacije o guruima koje prate te o traderima koji slijede njihova vlastita trgovanja. Niže su vidljive otvorene pozicije tradera pod nazivom  “my open positions”. Tako traderi imaju jasan pregled kako se kreće trenutni portfolio kojim trguju. Korisnici koji trguju preko demo računa vidjet će samo demo ulaganja. Traderi koji žele trgovati stvarnim sredstvima mogu to učiniti tako da se registriraju kod brokera koji će voditi njihov korisnički račun. Investocopy ulaganja pozicionira preko brokerskih platformi s kojima surađuje.

OptionWeb platforma za trgovanje

OptionWeb account

Investocopy-ev partner je OptionWeb, jedan od najvećih europskih brokera. Pročitajte OptionWeb recenziju i saznajte zašto je OptionWeb dobar izbor za Investocopy trgovanje. Korisnička podrška im je izvanredna te obuhvaća mnoštvo europskih jezika.

Nakon što je kreiran optionWeb korisnički račun, na web stranici prikazuje se korisnička ploča na kojoj trader mogu uplatiti depozit. Minimalni depozit je $200 što je nešto niže od standarda na tržištu te samim time i privlačnije korisnicima.

Depozit na Investocopy

Nakon kreiranja korisničkog računa i uplate depozita, traderi mogu isključiti demo račun i početi trgovati stvarnim sredstvima. Najprije trebaju pronaći korisnike koje će pratiti. Njih je moguće odabrati s liste tradera ili pomoću tražilice. Nakon što je kreiran portfolio s korisnicima za praćenje, prvi korak je napravljen.

OptionWeb trading

Proces trgovanja

Nakon svega navedenog, traderi mogu pratiti otvorena ulaganja te promatrati indikatore na korisničkoj ploči kako bi vidjeli u kojem smjeru se kreće odabrani portfolio. Ako guru kojeg prate ne trguje u smjeru kojim bi željeli, mogu ga jednoistavno prestati pratiti. Svaki kopirani trade košta jedan kredit. Traderi mogu ili zaraditi ili kupiti kredite. Mogu ih zamijeniti i za realna sredstva. Traderi plaćaju 3% tjednog profita guruima kako bi ih motivirali da trguju još uspješnije. Na taj način guru ima udio u uspjehu svakog svog sljedbenika. Kredit se može zaraditi i ako se guru preporuči prijateljima, skupljanjem sljedbenika i kupona.

Investocopy open

Sekcija “trading room” omogućuje korisnicima trgovanje na korisničnom računu prema vlastitom nahođenju, bez kopiranja gurua. Traderi koji žele trgovati na taj način mogu to učiniti preko OptionWeb platforme. Njihova ulaganja tada mogu kopirati ostali korisnici.

Investocopy je razvio privlačan sistem za nove korisnike ponudivši im potporu u trgovanju. Pronalazak odgovarajućeg gurua zahtjeva određeno vrijeme. Srećom, postoji grafikon s trgovanjem gurua te je moguće pregledati svaki korisnički profil. Na taj način lakše je odlučiti da li će praćenje određenog tradera donijeti uspjeh korisniku. Traderi s nedostatkom iskustva sada imaju vrlo jednostavnu platformu za svoje potrebe. Mogu jednostavno kopirati najbolje tradere i povećati si šanse za uspjeh.