Trgovanje financijskim instrumentima uključuje značajan rizik gubitka i nije prikladno za sve investitore. Prije donošenja odluke o trgovanju, razmotrite svoje investicijske ciljeve, razinu iskustva i toleranciju rizika

BESPLATNI DEMO RAČUN S 10.000 EUR!

72% računa malih ulagatelja gubi novac prilikom trgovanja CFD-ovima s ovim brokerom

IQoption Robots Recenzija

“General Risk Warning: The financial products offered by the company carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose.”
Izmedu 74 i 89% malih investitora je izgubilo novce trgujući s ovim brokerom. Razmislite možete li si priuštiti visoki rizik gubitka novca

Ovaj robot je zatvoren. 

Objavljena je recenzija  IQoption brokera, izrazito popularnog na tržištu binarnih opcija radi iznosa minimalnog depozita od $10. U ovom članku smo traderima odlučili pružiti više informacija o IQoption robots opciji, u to vrijeme, novom dodatku ovog poznatog brokera koji je izazivao oduševljenje na tržištu.

Kako je bilo moguće trgovati putem IQoption Robotsa?

Prije nego što bi krenuli investirati putem IQoption Robots opcije, traderi koji nisu imali otvoren korisnički račun s IQoptionom, ili oni koji nisu mogli otvoriti novi feature na već postojećem računu, morali su ga otvoriti.

Izvrsna mogućnost koju IQoption pruža traderima binarnih opcija je trgovanje putem demo računa. Demo račun je  koristan svim traderima jer omogućuje isprobavanje platforme za trgovanje prije nego što se uplate stvarna financijska sredstva.

iqoption-robots-katalog

Proces trgovanja IQoption robotom bio je izrazito jednostavan. Traderi su mogli izabrati robota već kreiranog od drugih tradera ili su mogli započeti trgovanje s robotom kojeg bi sami izabrali. Svrha IQoption robota bilo je kopiranje tradeova. Wizard je traderima nudio odabir postavki koje preferiraju te im je omogućivao stvaranje personaliziranog robota.

Odabir IQoption robota iz kataloga

Traderi koji nisu bili sigurni kako namjestiti posebne značajke robota mogli su izabrati već gotovo rješenje koje im je najbolje odgovaralo.

iqoption-robot2

IQoption Robots katalog je nudio rješenja podešena prema raznim filterima. U filtere su spadale različite vrste opcija, vrijeme dospijeća, postotci i investicijske klase. Traderi su samo trebali kliknuti na “Run Robot” gumb te su mogli započeti prilagodbu svog robota. Svaki IQoption robot mogao se testirati prije početka trgovanja. Naravno, oni koji su htjeli odmah početi trgovati nisu morali ulaziti u process testiranja.

Dizajniranje vlastitog IQoption Robota

robot-iqoption (1)Izvrstan feature koji je omogućavao traderima razvoj vlastitog robota. Traderi koji su bili iskusni u trgovanju binarnim opcijama ili su samo htjeli razviti jedinstveni robot odušeljavali su se ovom mogućnošću koju im je IQoption pružao. Takav pristup smatran je pozitivnim jer je IQoption razvijajući robot za trgovanje imao na umu sve tradere.

Traderi koji su razvijali vlastiti IQoption robot mogli to učiniti uz pomoć Wizard opcija. Radilo se o sistemu koji je bio jednostavan za korištenje te nije zahtjevao puno truda. IQoption je traderima nudio raznovrsne opcije i alate pomoću kojih je bilo moguće prilagoditi postavke robota.

Za početak su traderi morali odabrati način trgovanja iz postojećeg izbornika ili su mogli stvoriti svoju prema vlastitim željama. Nakon odabira načina trgovanja bilo je potrebno podesiti postavke od robota. U trećoj fazi proizvod se testirao, što su traderi mogli učiniti bez ulaganja. U slučaju da su bili zadovoljni robotom kojeg su kreirali traderi su mogli objaviti svoje postavke te početi trgovati binarnim opcijama.

Testiranje robota prije procesa trgovanja bilo je preporučljivo jer je moglo pomoći traderima da bolje razumiju uvjete na tržištu. Postupak testiranja bio je jednak kao i pravo trgovanje te su korisnici mogli vidjeti kako izgleda realno pozicioniranje tradeova i proučiti svaki ulog.

Prije objave postavki robota, traderi su trebali odabrati ime za svog IQoption robota te opisati posebne značajke. Ime i posebne značajke koje bi odabirali su trebali biti privlačni i informativni kako bi zainteresirali ostale tradere koji bi ih mogli kopirati. Kako bi motivirao svoje korisnike, Iqoption je nagrađivao tradere koji bi uspijeli razviti precizan i uspješan robot. Pozitivno je bilo vidjeti kako broker daje jednaku priliku svim traderima.

IQoption Robots konstruktor mod

Konstruktor mod je značajka koja je koristila traderima s iskustvom. Traderi koji su već trgovali binarnim opcijama imali su ideju koje indikatore bi trebali koristiti. Neki od dostupnih indikatora koje je IQoption robot imao u ponudi su ATR, RSI, MACHD , Stochastic itd. Traderi su mogli odabrati i trendove za svog IQoption robota poput Envelope, SSMA, Alligator, Bollinger, SMA i ostale. Svi navedeni indikatori su analizirali tržište pomoću raznih alata koje su traderi također mogli odabrati.

iqoption-robots

Konstruktor mod je omogućivao traderima odabir između već pripremljene robot sheme ili kreiranja vlastite. IQoption tada je objavio video materijale u kojima je bila objašnjena izrada robota koji bi traderima sigurno mogao biti od koristi. Video je uključivao detaljan vodič koji je vodio tradere kroz svaki dio razvoja robota.

iqoption-robots-constructor

Ipak, odabir konstruktor moda zahtjevao je od korisnika dublje poznavanje indikatora za trgovanje binarnim opcijama.

Robot ili Copy Trading?

Traderi koji su izradili vlastiti IQoption Robots za trgovanje trebali su znati da je on javan i da ga mogu koristiti i ostali korisnici. IQoption ponudio je traderima priliku da izrade svoj robot ili koriste već postojeći. Oni koji su odlučili trgovati binarnim opcijama koristeći već postojeći robot trebali su pronaći onaj koji već ima pozitivne rezultate u trgovanju.

“General Risk Warning: The financial products offered by the company carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose.”
Izmedu 74 i 89% malih investitora je izgubilo novce trgujući s ovim brokerom. Razmislite možete li si priuštiti visoki rizik gubitka novca