Trgovanje financijskim instrumentima uključuje značajan rizik gubitka i nije prikladno za sve investitore. Prije donošenja odluke o trgovanju, razmotrite svoje investicijske ciljeve, razinu iskustva i toleranciju rizika

BESPLATNI DEMO RAČUN S 10.000 EUR!

72% računa malih ulagatelja gubi novac prilikom trgovanja CFD-ovima s ovim brokerom

OptionRobot Recenzija

Ovaj broker trenutno nije dostupan.

OptionRobot relativno je nov automatski sustav za trgovanje binarnim opcijama. U našoj recenziji OptionRobot auto sustava traderi mogu saznati više o posebnim značajkama koje ovaj robot nudi. OptionRobot prihvaća US tradere, što ujedno znači i da nije reguliran.

Navedeni automatski sustav za trgovanje traderima nudi pozicioniranje uloga kada god to oni žele, i to bez prethodne edukacije iz područja trgovanja binarnim opcijama. Traderi ne moraju poznavati tehničku i fundamentalnu analizu da bi trgovali. Sve što je potrebno je registrirati se i početi trgovati.

U OptionRobot recenziji istražili smo dobre i loše strane ovog automatskog sustava za trgovanje kako bismo pružili traderima dublji uvid u svijet automatskog trgovanja binarnim opcijama. Na taj način traderi mogu informiranije kreirati strategiju trgovanja.

OptionRobot platforma za trgovanje binarnim opcijama

Prilikom pisanja OptionRobot recenzije nije bilo moguće pronaći više informacija o tehnologiji koja stoji iza samog proizvoda. Iako je razumljivo da poslovne tajne trebaju takvima i ostati, nedostatak informacija može samo zbuniti tradere da li se radi o algoritmu ili robot generira signale na temelju preporuka stručnjaka?

OptionRobot Platforma za trgovanje

Kada process trgovanja s OptionRobotom započne, ubrzo postane jasno da trader ima vrlo malo kontrole nad novčanim sredstvima. Sve što može učiniti je odabrati iznos koji želi investirati, indicator i metodu trgovanja. Sustavi za automatsko trgovanje koji su u cijelosti automatizirani razvijeni sun a način da traderima olakšavaju pozicioniranje tradea. U ovom slučaju bilo bi dobro da u ponudi postoje dodatne mogućnosti podešavanja postavki računa.

OptionRobot korisnički račun

Nakon što trader odluči otvoriti OptionRobot korisnički račun nužno je da klikne na “Register” gumb. Navedeni gumb otvara novi prozor na kojemu je prikazana online forma s izborom od četiri brokera s kojima trader može trgovati. Navedena su samo četiri, iako OptionRobot podržava veći broj brokera binarnih opcija za trgovanje. Kada smo pokušali dovršiti process registracije javljena nam je pogreška koja znači da stranica nije pronađena, stoga nismo mogli dovršiti registraciju.

Ostaje nepoznato koliko je tradera iskusilo isti problem te da li će se ta pogreška riješiti u doglednoj budućnosti. Registracija je nužan proces za sve tradere, stoga je vrlo neprofesionalno da se takva greška pojavljuje na stranici

OptionRobot korisnički račun

OptionRobot popis brokera

OptionRobot pruža široki izbor brokera za trgovanje binarnim opcijama. Među njima sui  zvučna imena s financijskih tržišta poput , 24option, StockPair, Banc De Binary i sl. Svi brokeri dostupni su za trgovanje pri uplati depozita od $250, iako OptionRobot za iznos minimalnog depozita preporučuje $500.

Takav pristup može odbiti investitore koji ne žele ulagati veće količine novca te tradere koji tim iznosom ne raspolažu, jer se čini da $250 nije dovoljno za ostvarivanje profita s ovim sustavom za automatsko trgovanje. Stoga je potrebno napomenuti da je OptionRobot pogodniji za iskusnije tradere binarnih opcija.

Traderi koji već imaju otvoren korisnički račun s brokerom dostupnim na OptionRobot platformi, prilikom registracije morat će otvoriti novi račun kako bi mogli koristiti sustav.

OptionRobot posebne značajke

Traderi koji uspiju otvoriti korisnički račun s OptionRobot automatskim sustavom za trgovanje binarnim opcijama mogu koristiti nekoliko zanimljivih posebnih značajki. Jedna od njih je mogućnost otvaranja demo računa s $1000 virtualnih sredstava. Doduše, taj iznos može se smatrati poprilično niskim ako uzmemo u obzir da su virtualna sredstva zapravo besplatna.

Traderi mogu koristiti jednu od tri ponuđene strategije za trgovanje:

  • Classic – Sigurna i pouzdana strategija, temelji se na tradicionalnom trgovanju binarnim opcijama. Ipak, ostaje nepoznato što OptionRobot svrstava pod “Classic” strategiju
  • Martingale strategija – koristi se za brže profite. Navedena strategija ujedno nosi i najviši mogući rizik te se nikako ne preporučuje početnicima u trgovanju.
  • Fibonacci strategija – strategija s najtočnijim rezultatima. Veličina trade prilagođava se tome d ali trader ostvaruje profit ili ne.

Tako objašnjene, sve navedene strategije imaju smisla. Ipak, sve navedeno jednostavno ne pruža dovoljno informacija početnicima u binarnom trgovanju koji prvi put otvaraju korisnički račun. Stoga bi bilo izvrsno kada bi OptionRobot ponudio dodatna objašnjenja svojih posebnih postavki.

Traderi koji imaju priliku koristiti šest indikatora za trgovanje binarnim opcijama koje je moguće kombinirati pod specifičnim okolnostima na tržištu. To su:

  • Trend
  • RSI
  • Williams
  • MASD
  • Stoch
  • CCI

Najniži trade iznos s OptionRobotom je $20, dok je najviši ulog $500. Takvi iznosi mogu biti vrlo ograničavajući za tradere koji imaju razvijene vlastite strategije i ideje za trgovanje binarnim opcijama.

OptionRobot zaključak recenzije

OptionRobot je zanimljiv sustav za automatsko trgovanje koji je u potpunosti automatiziran. Ipak, djeluje kao d aje više orijentiran prema iskusnim traderima kojima nisu potrebna dodatna pojašnjenja ili posebne značajke. Izbor brokera za trgovanje binarnim opcijama prilično je impresivan, ali činjenica da Forex.hr tim nije uspio dovršiti process registracije implicira da se niti mnogi drugi traderi neće moći registrirati.Ostaje nejasan i podatak koliko dugo ta greška postoji i kada će biti popravljena.

Potrebno je naglasiti i da robot podržava isključivo email kao sredstvo komunikacije. Komunikacija putem emaila može biti poprilično spora, posebno u slučajevima kada je traderima potreban brz odgovor. Live chat pogodniji je za korisnike te ga nije teško implementirati na web stranicu u svrhu poboljšanja korisničkog iskustva. U svijetu binarnih opcija, email se smatra pomalo zastarjelom metodom komunikacije.

Na tržištu danas postoje bolja i uspješnija rješenja, stoga isprobajte trgovanje s  Binary Options Robot automatskim sustavom za trgovanje binarnim opcijama!