Trgovanje financijskim instrumentima uključuje značajan rizik gubitka i nije prikladno za sve investitore. Prije donošenja odluke o trgovanju, razmotrite svoje investicijske ciljeve, razinu iskustva i toleranciju rizika

BESPLATNI DEMO RAČUN S 10.000 EUR!

72% računa malih ulagatelja gubi novac prilikom trgovanja CFD-ovima s ovim brokerom

ExpertOption Recenzija

ExpertOption Recenzija brokera

ExpertOption više ne prima korisnike iz Hrvatske. 

ExpertOption je novi broker na tržištu binarnih opcija. Reguliran je od ruske agencije FMRRC pod brojem licence TSRF RU 0395 AA Vv0099. U ovoj recenziji navesti ćemo neke mogućnosti trgovanja brokerom ExpertOption, koje bi prije sve mogle biti zanimljive neiskusnim traderima, koji ne raspolažu velikim kapitalom jer ExpertOption omogućava otvaranje korisničkog računa i trgovanje uz niske uloge.

Više o brokeru ExpertOption saznajte u našoj recenziji!

ExpertOption Posebne funkcije

ExpertOption svojim korisnicima nudi mnogobrojne mogućnosti za trgovanje binarnim opcijama. Ovaj broker posebno će se svidjeti početnicima u trgovanju binarnim opcijama, koji nisu spremni riskirati velike svote novca. ExpertOption svojim korisnicima stavlja na raspolaganje čak 4 vrste računa:

Mini račun – ostvaruje se depozitom od $50, bonusi iznose i do 50%, a klijenti imaju u ponudi jedno predavanje o trgovanju, također im je na raspolaganju osobni savjetnik i primaju tjedne tržišne vijesti.

Silver račun – Početna uplata za otvaranje računa iznosi $250, bonus je i do 80%, osobni savjetnik je na raspolaganju, u ponudi su dva predavanja o trgovanju binarnim opcijama i mjesečne analize tržišta.

Gold račun – Depozit je $1000, u ponudi su četiri osobna predavanja o trgovanju binarnim opcijama, bonus u iznosu od 100%, isplate novca u kraćem vremenskom roku, osobni savjetnik, dnevne ekonomske analize, povećan profit investicijskih klasa.

Vip račun – Iznos depozita je $2500, klijenti imaju u ponudi individualni edukacijski plan, isplate u kraćem vremenskom roku, analize prijašnjih trgovanja, VIP osobnog savjetnika i dnevne ekonomske analize kao i maksimalan profit te bonus u iznosu do 125%.

Kao što vidite, razine bonusa koje ExpertOption nudi svojim traderima su i više nego lukrativne. Potrebno je ostvariti volumen trgovanja 50 puta veći od iznosa bonusa prije isplate sredstava. Bonus je moguće otkazati jedino prije njegovog korištenja, drugim riječima, prije nego što su pokrenuta ikakva trgovanja sredstvima bonusa. Savjetujemo korisnicima da prije prihvaćanja bonusa pročitaju uvjete korištenja.

Minimalna investicija za obavljanje trgovanja iznosi $1 što omogućuje traderima da se okušaju na tržištu uz minimalan rizik prije odluke o ulaganju većih svota.

Maksimalna investicija pak ovisi o računu koji je korisnik odabrao.

Uz različite račune vežu se različita pravila i ograničenja, tako npr. „najskuplji“ račun sadrži viša ograničenja na trgovanja najvišim ulozima te omogućuje više trgovanja istovremeno.

ExpertOption Demo račun

ExpertOption traderima omogućuje se okušaju u trgovanju njegovom platformom i izuče trgovanju binarnim opcijama. ExpertOption demo račun ne zahtijeva instaliranje, a sadrži virtualni kapital u vrijednosti od $1000 koji im omogućuje da testiraju platformu prije prve prave uplate.
Na taj način novi korisnici ne ulažu svoj novac, te izbjegavaju mogućnost prvotnih gubitaka, a i pomaže im i u konačnoj odluci da li i dalje trgovati s brokerom ExpertOption ili ne.

ExpertOption Software za trgovanje

Danas se većina brokera odlučuje za software koji je trenutno najpopularniji ili jednostavno već isproban i „siguran“. ExpertOption broker ima vlastiti software, koji je stvoren isključivo za njihove klijente i u skladu s njihovim potrebama.

Trading sučelje veoma je jednostavno za korištenje te pruža brz uvid u sve trenutne aktivnosti tradera. Traderima na raspolaganju stoji niz valutnih parova, indeksa, sirovina, premda se kod sirovina radi samo o zlatu i sirovoj nafti.

Po pitanju vremena dospijeća, ExpertOption u ponudi ima samo kratkoročne opcije, što je po našem mišljenju ipak premalo.

ExpertOption mobilne aplikacije

Dobra vijest je da ExpertOption nudi mogućnost mobilnih aplikacija koje su za smartphone dostupne putem GooglePlay-a, a za IOS putem AppStore-a.

ExpertOption Podrška

ExpertOption nudi više oblika korisničke podrške, tako je primjerice možete kontaktirati putem:

 • telefona,
 • elektroničke pošte,
 • ispunjavanjem obrasca na njihovoj stranici
 • skypa
 • live chat-a

Na Live-chat možete se uključiti klikom na ikonu izbornika u gornjem dijelu platforme.

ExpertOption edukativni materijali

Između ostalog, ExpertOption nudi i zanimljiv edukacijski odjeljak, gdje su Vam u samo nekoliko klikova dostupni članci o raznim segmentima trgovanja binarnim opcijama. Budući da se bave samo osnovnim pojmovima, koji su objašnjeni prilično jednostavno, možda iskusnijim traderima neće biti toliko korisni, kao nekom početniku.

U odjeljku FAQ naći ćete odgovore na pitanja koja bi mogla zanimati prosječnog tradera, koji ne mora kontaktirati korisničku podršku ako je informacija koju traži dostupna tu. Stranica postoji na više jezika: engleski, njemački, ruski, španjolski, portugalski, talijanski, kineski i arapski.

ExpertOption Informacije o transakcijama i kompaniji

ExpertOption nudi niz opcija kojima se njegovi klijenti mogu koristiti za prijenos novca:

 • Yandex
 • Wire Transfer
 • Visa
 • MasterCard
 • UnionPay
 • Skrill
 • Neteller
 • WebMoney
 • Qiwi

Korisnicima se preporučuje da pri uplati i isplati novca koriste iste metode plaćanja.

Minimalan depozit iznosi $50, dok je trgovanje moguće već od $1. Ukoliko želite isplatiti iznos novca koji je manji od uplaćenog, uračunat će Vam se naknada od 10% isplaćenog novca. Trajanje i naknade transakcija ovise o metodi kojom se one provode.

Broker ExpertOption u vlasništvu je tvrtke ExpertOption Ltd.