Trgovanje financijskim instrumentima uključuje značajan rizik gubitka i nije prikladno za sve investitore. Prije donošenja odluke o trgovanju, razmotrite svoje investicijske ciljeve, razinu iskustva i toleranciju rizika

BESPLATNI DEMO RAČUN S 10.000 EUR!

72% računa malih ulagatelja gubi novac prilikom trgovanja CFD-ovima s ovim brokerom

QuadCode Markets Recenzija

QuadCode Markets, kao jedan od devet proizvoda u organizaciji svjetski poznate tvrtke QuadCode, ima sve preduvjete da potencijalnim članovima omogući bezbolan ulazak u svijet trgovanja CFD-ovima na različite financijske parametre, kao što su odnosi valutni parovi, dionice, kriptovalute, robe i burzovni indeksi. Činjenica da je QuadCode Markets registriran kod ugledne nadzorne kuće CySEC samo je dodatna potvrda težnji ove kuće da poštuje principe korektnog i fer poslovanja.

Iskustvo trgovanja

Već pri prvom korištenju QuadCode Markets online brokerskog servisa, lako je uočiti da je u dizajn i ergonomiju samog sučelja i postupka trgovanja uloženo mnogo truda i novca. Ovo nije samo stvar estetike ili ukusa, već dosljednost i pridržavanje konvencija u izgledu trgovačkog sučelja uvelike doprinosi brzini i lakoći samog procesa. Naročito se to odnosi na trgovanje na forexu i financijskim instrumentima gdje je informacija to vrednija, što je brže i lakše dostupna.

Samo sučelje za trgovinu je prilagodljivo; korisnik ga može podesiti prema vlastitim potrebama; za napredne korisnike dostupan je čak i skriptni jezik kojim se mnoge radnje mogu automatizirati. S lijeve strane nalazi se lista vrijednosnica raspoloživih za trgovinu, a s desne – graf kretanja cijene kroz vrijeme. Istovremeno je moguće prikazati maksimalno 9 ovakvih grafova.

Registracija

 1. Otvorite QuadCode Markets stranicu i kliknite na dugme „Sign Up“ u gornjem desnom uglu
 2. U predviđena polja unesite svoje ime, e-mail adresu i password, te prihvatite uvjete korištenja.
 3. Alternativno – ako već imate Google ili Facebook račun, možete se jednostavno registrirati preko njih
 4. Potvrdite svoju adresu pomoću primljenog verifikacijskog e-maila, i dopunite svoj profil neophodnim informacijama kao što su vaša država, izvor prihoda i drugo
 5. Na kraju, potvrdite svoj identitet jednom od isprava kao što je osobna iskaznica, putovnica, vozačka dozvola.
 6. Kako biste mogli početi trgovati, potrebno je na račun položiti minimalno 250 eura, dolara ili funti preko jedne od dostupnih opcija plaćanja (kreditna kartica, PayPal, Neteller, Skrill..)

Naša ocjena

4.5/5

Što se tiče samog iskustva registracije i trgovanja, nismo naišli na bitne zamjerke ili probleme. Sam dizajn i glatkoća sučelja zaslužuje čistu peticu, jer na jednom mjestu omogućuje pregledno upravljanje nad više odabranih tradeova, s prostorom za detaljni grafički prikaz kretanja cijena za njih čak 9 istovremeno.

Na registraciju također nemamo većih zamjerki; QuadCode Markets traži osobne dokumente za provjeru, ali isto zahtijevaju i druge burze. Jedino čemu bismo značajnije prigovorili prilično je visok minimalni depozit: naime, kako bi trgovanje uopće moglo početi, potrebno je na račun položiti minimalno 250 eura.

Regulacija

QuadCode Markets online brokerska platforma svoj je fokus stavila na europsko i australsko tržište.

 • Za Europu, registraciju i regulaciju osigurava CySEC, „Cyprus Securities and Exchange Commission“ – Ciparsko nadzorno tijelo za vrijednosne papire i trgovinu. Pred tim je tijelom svoju djelatnost registrirala tvrtka vlasnik QuadCode tržišta, IQOption Europe Limited.

Što se tiče regulacije, QuadCode Markets je odlično pokriven: na europskom području, ciparski regulator CySEC uživa velik ugled i već svojim prisustvom značajno podiže nivo sigurnosti korisnika. Treba naglasiti i da sva tri ova regulatorna tijela osiguravaju zaštitu od rizika, tzv. „negative balance guarantee“, što osigurava da će trgovac biti relativno zaštićen od gubitaka izazvanih naglim oscilacijama tržišne vrijednosti na koje je početnik obično nenaviknut.

Reputacija

Sa zadovoljstvom možemo reći da su kritike i ocjene QuadCode Markets burze uglavnom pozitivne, što je svrstava u natprosječnu kategoriju kvalitete. Stručne će kritike redovito naglašavati pouzdanost navedenog ciparskog regulatornog tijela, a također je prepoznata i hvaljena učinkovitost i elegancija samog sučelja.

Uglavnom, može se reći da je QuadCode prepoznat kao već ugledna kuća za trgovinu devizama i financijskim dobrima koja svoje korisnike štiti od očite prevare. Dojmu poštenja pridonosi i činjenica da je i na samoj QuadCode web stranici, odmah na vrhu, istaknuto upozorenje o mogućim rizicima koje ovakvo trgovanje donosi.

Prednosti i nedostaci

Prednosti

 • Odlična sigurnosna infrastruktura, regulaciju obavljaju tijela od najvišeg povjerenja (CySEC, ASIC)
 • Ugodno, efikasno i pregledno sučelje, glatko i brzo za korištenje
 • Jednostavan postupak registracije uz mogućnost korištenja postojećeg Facebook ili Google računa
 • Mnogo različitih vrsta vrijednosnica kao baza za trgovinu – više od 450 CFD instrumenata
 • Uvijek dostupna korisnička podrška
 • Dostupnost mobilne aplikacije
 • Demo način – isprobavanje i učenje trgovanja pomoću demo naloga („demo account“)

Nedostaci

 • Relativno visoke pristojbe
 • Visok minimalni polog (€250)
 • Kratko vrijeme djelovanja: QuadCode je na tržištu tek nešto više od 2 godine
 • Ograničeni edukacijski materijali za početnike
 • Mali broj alata za istraživanje tržišta i tržišnih trendova
 • Nije ponuđeno trgovanje obveznicama

Platforme za trgovinu i alati

QuadCode Markets nudi dvije osnovne platforme za trgovinu. Kod ovakvih sistema centralizacija i unifikacija u pravilu su prednost, jer izjednačavaju šanse svih sudionika i jačaju konzistentnost samog procesa razmjene. Ovdje su to:

 • Traderoom – standardno sučelje za trgovinu kojem se nakon registracije može pristupiti putem bilo kojeg suvremenog web preglednika (browsera). Radi se o jednostavnom i preglednom sučelju koje s lijeve strane ima dugmad s opcijama i listu dobar za trgovinu, a s desne je graf koji prikazuje kretanje cijene kroz vrijeme. Sučelje je moguće i prilagoditi, pa i prikazati više grafova u isto vrijeme (maksimalno 9), a sve prilagodbe koje učinimo lako je poništiti jednostavnim pritiskom na dugme „reset“
 • QuadCode Markets Trading mobilna aplikacija, dostupna preko Google Play servisa. Ova aplikacija koristi prednosti i specifičnosti trgovanja preko mobitela kako bi korisniku ponudila i one opcije koje možda nisu nadohvat ruke kao na desktop računalu. Tako će ova aplikacija osim samog sučelja za trgovanje nuditi i newsfeed, pa čak i neke dodatne alate za analizu tržišnih kretanja. Ovo je posebno za pohvalu, jer QuadCode je na ovom polju inače manjkav.

Obje ove opcije maksimalno su ergonomski prilagođene uređaju na kojem se koriste, i pružaju odlično iskustvo svim kategorijama korisnika, od početnika pa do onih iskusnih i naprednih. Kao što smo već spomenuli, manjak analitičkih alata jedan je od najvećih nedostataka QuadCode burze, posebno što se tiče dugoročnih kretanja tržišta. Alati za tehničku analizu trenutnog stanja tržišta su korektni, naročito u mobilnoj verziji.

Mobilna aplikacija

Jednostavna za instalaciju i korištenje. Nakon što je instaliramo s Google Play ili App Store trgovine (u slučaju da koristimo iOS uređaj) i ulogiramo se svojim korisničkim imenom i lozinkom, trgovanje može odmah početi – čak i brže nego u standardnoj verziji za browser. Naravno, tko hoće, može koristiti i standardno sučelje u browseru mobilnog telefona.

Naše iskustvo

Ova recenzija ne bi bila potpuna bez navođenja i osobnog iskustva u korištenju ove platforme. I premda bi za njeno temeljito upoznavanje trebali tjedni ako ne i mjeseci, u kratkom vremenu koje smo imali za testiranje uspjeli smo se i sami uvjeriti u točnost nekih općih ocjena.

Tako smo za svoje testiranje odabrali verziju za browser. Nakon podnošenja valjanih dokumenata račun nam je potvrđen relativno brzo, i mogli smo početi trgovati.

Već kod trgovanja sitnim iznosima, vidljiva su dvije glavne karakteristike: razlika između prodajne i kupovne cijene („spread“, ili raspon) za valutne parove (EUR/USD) relativno je mala, što govori o relativnoj stabilnosti njihovog tržišta

S druge strane, trgovanje kriptovalutama i dionicama velikih kompanija (Apple, Intel, McDonalds, Nvidia…) pokazalo je znatno veću razliku prodajne i kupovne cijene, što se mnogima neće svidjeti.

Naime, po iskustvu većine trgovaca, trgovanje je to profitabilnije i zarada tim lakša, što je ova razlika manja. I provizija koju QuadCode uzima na trgovinu valutama prilično je visoka, posebno u usporedbi s drugim sličnim platformama.

Tržišta i vrijednosnice

Na QuadCode Markets platformi moguće je prodavati i kupovati:

 • Valutne parove (npr. EUR/USD, EUR/JPY, GBP/USD, itd) – radi se o omjeru vrijednosti jedinice prve i druge valute u paru – na primjer EUR/USD = 1.07, što znači da za jedan euro treba dati 1.1 američki dolar
 • CFD-ove – što je kratica za „Contract for differences“, a označava razliku između vrijednosti određene vrijednosnice između trenutka sklapanja i prestanka ugovora. Ovo omogućava zaradu na temelju promjene vrijednosti, bez posjedovanja dionica same tvrtke. Trguje se na vrijednost kompanija kao što su Amazon Inc., GameStop Corporation, Snap Inc. I mnogim drugima.
 • Kriptovalute – osim Bitcoinom, može se trgovati s još 25 vrsta kriptovaluta (EOS, Dash, Ethereum, ZCash…)

Premda smo načelno zadovoljni raznovrsnošću opcija koje se nude unutar ovih kategorija, već na prvi pogled iskusan će trgovac uočiti ono što fali. Tako ovdje nećemo naći neke od opcija za trgovine koje nude konkurentske burze, kao što su opcije („options“), ročnice („futures“), obveznice („bonds“).

Pristojbe i drugi troškovi

Kao svaka tvrtka, i QuadCode Markets treba način za pokrivanje troškova i zaradu od svoje poslovne aktivnosti. Zato se ovi troškovi na različite načine neizbježno prenose na krajnje korisnike, koji u postupku trgovanja plaćaju za uslugu na različite načine:

 • „Spreads“: budući da je QuadCode „market maker“ on može utjecati na cijenu i kroz tzv. „spread“ – razliku između prodajne i kupovne cijene. Kroz ovu razliku, koja je redovito nešto veća nego na standardnoj burzi, korisnici plaćaju za uslugu trgovanja.
 • Pristojbe: na većinu transakcija nema pristojbi, osim kod trgovanja valutnim parovima (long and short swaps).
 • Naknada za neaktivnost: ne koristimo li svoj račun 90 dana ili više, QuadCode Markets pridržava pravo naplate provizije od 10 eura.

Registracija, korisnički račun i plaćanje

U QuadCode Markets, dostupni su sljedeći načini uplate sredstava:

 • Bankovni transferi
 • Kreditna ili debitna kartica (Visa, Mastercard)
 • Neteller
 • PayPal
 • Skrill

Sa zadovoljstvom možemo potvrditi da se na povlačenje ili polaganje sredstava ne plaća nikakva provizija.

Minimalni iznos pologa iznosi već navedenih 250 dolara/eura/funti, što se može smatrati prilično visokim u usporedbi s konkurencijom; naime, neke kuće ovog tipa uopće i ne poznaju ovakav limit, dok je kod ostalih on često niži, obično oko 100 eura. Ipak ni nešto viši minimalni polog ne mora nužno biti problem; on se može shvatiti i kao garancija ozbiljnosti namjere trgovanja.

Također treba navesti da će za polog bankovnim transferom trebati 3 do 5 dana, dok je on, i iz našeg iskustva, u ostalim slučajevima praktički trenutan.

Što se tiče podizanja sredstava, kad se novac povlači na bankovni račun, minimalni iznos je 100 dolara/britanskih funti/eura. Neteller ovaj limit drži na 11 eura, dok je on u slučaju Skrilla ili Visa/Mastercard kartica simboličan (2€). Povlačenje sredstava bit će izvršeno u roku od jednog do tri dana.

Naše iskustvo

I vlastitim polaganjem sredstava za potrebe ove recenzije uvjerili smo se u točnost gore navedenog. Svojih 250 eura uložili smo putem PayPal servisa, a sve je bilo dovršeno i iznos odmah vidljiv kod provjere stanja u QuadCode accountu. Ne možemo znati je li situacija drugačije kod većih iznosa, ali za brzinu i glatkoću ovog postupka imamo samo pohvale.

Korisnička podrška

Korisnička podrška također zaslužuje dobru ocjenu.Ovakvih opcija nikad ne može biti previše, ali dostupne mogućnosti su sasvim prikladne i dovoljne za većinu korisnika.

 • E-mailom – na [email protected]
 • Telefonom – koristeći telefonski broj na QuadCode Markets stranici, u sekciji „Contact Us“. Napominjemo da se podrška nudi jedino na engleskom jeziku
 • Poštom – ako nemate druge mogućnosti, možete poslati upit pismom na ciparsku adresu sjedišta tvrtke navedenu na stranici
 • Live chat – opcija za chat uživo s agentom podrške, koja će biti vidljiva samo registriranim korisnicima (ikona sa stripovskim balonom na dnu ekrana). Ovaj tip podrške dostupan je 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu.

Mi smo testirali podršku putem e-maila; iako nismo imali značajnijih problema, obratili smo im se kako bismo razjasnili par nedoumica i usput isprobali kako sama podrška funkcionira. Zadovoljni smo što možemo napisati da je osoblje izrazito ljubazno, susretljivo i voljno pomoći u rješavanju i najmanjih problema i nedoumica.

Zaključak

Kad se zbroje i oduzmu sve vrline i mane, možemo reći da je QuadCode Markets dobrodošla karika u lancu svjetske trgovine. U svijet burzi oni grade na iskustvu svojih prethodnika, stavljajući komfor trgovanja i preglednost i efikasnost samog sučelja na prvo mjesto. Odlično shvaćaju da je prvi dojam često i najvažniji, i da si ni jedan online trgovački posrednik ne može dopustiti da zakaže na ovom planu.

Što se tiče ostalih kriterija, oni su također uglavnom na visini: podržani su parovi svih važnih svjetskih valuta, kao i sve važne kriptovalute; uz preko 450 CFD opcija, malo tko se može žaliti na nedostatak opcija za trgovanje.

Razumije se, ima još puno prostora za poboljšanja, a lako je moguće da će neka od njih doći već samim širenjem i jačanjem tvrtke i njenog poslovanja. Širenjem opsega trgovine bit će moguće ponuditi i niže pristojbe, a vjerojatno i neke opcije koje još fale, kao što je trgovanje obveznicama.

Ovu bismo brokersku kuću mogli preporučiti svim početnicima, pa i naprednijim korisnicima koji traže odlično i brzo sučelje i kojima neće smetati nedostatak nekih naprednijih analitičkih i istraživačkih alata. Uz mogućnost otvaranja demo računa, laki prelazak na pravi account i visoko jamstvo sigurnosti koje pruža CySEC, QuadCode je odličan putokaz u svijet online trgovine.

FAQ (Često postavljana pitanja)

Može li svatko početi trgovati na QuadCode Markets?

Svakako, pod uvjetom da ste stekli status punoljetne osobe i da raspolažete odgovarajućim dokumentima. Naravno, prije upuštanja u ozbiljno trgovanje, dobro proučite uvjete i moguće rizike.

Koliko dugo traje proces verifikacije dokumenata i računa?

QuadCode Markets obećava da će postupak verifikacije biti dovršen u roku od najviše 48 sati, pod uvjetom da je s dokumentom sve u redu. Ako nešto nije kako treba, bit ćete precizno obaviješteni o razlogu zbog kojeg je vaš dokument odbijen (npr. niska kvaliteta).

Mogu li QuadCode koristiti i putem mobilnog telefona?

Naravno! Kao što smo naveli i u recenziji, mobila aplikacija QuadCode Markets Trading uvijek je dostupna preko Google Play za Android sustav, kao i putem App Store za iOS, i koristi se na sličan način kao i verzija za browser. Posebna pažnja posvećena je prilagodbi trgovačke platforme dimenzijama, ograničenjima ali i prednostima (osjetljivost na dodir, uniformnost android platforme) ekrana mobilnog telefona.