Trgovanje financijskim instrumentima uključuje značajan rizik gubitka i nije prikladno za sve investitore. Prije donošenja odluke o trgovanju, razmotrite svoje investicijske ciljeve, razinu iskustva i toleranciju rizika

BESPLATNI DEMO RAČUN S 10.000 EUR!

72% računa malih ulagatelja gubi novac prilikom trgovanja CFD-ovima s ovim brokerom

Sabio Trade Recenzija

Min. uplata
$112
Min. nalog
0.1 lot

Sabio Trade nije broker već nudi vlasničko trgovanje – prop trading.

SabioTrade nudi trgovanje vlastitim sredstvima – jednostavno kupite pristup njihovoj procjeni, prođite je i dobijte trgovački račun s 20,000 USD ili više. Uz obećanja o konkurentnim naknadama, integriranoj trgovačkoj platformi i visokim udjelima u profitu, SabioTrade nudi privlačan paket. Dublje smo istražili kako se trgovanje vlastitim sredstvima SabioTradea nosi s konkurencijom.

Dok smo pregledavali ovu platformu za trgovanje vlastitim sredstvima, svidjela nam se činjenica da je lako koristiti. Također smo bili zadovoljni visokim početnim saldima na financiranim računima koji se dodjeljuju nakon prolaska testa procjene. Smatrali smo da bi cijene paketa mogle biti nešto niže, međutim, ispostavilo se da Sabio Trade stalno nudi neke popuste, zbog čega to ne smatramo velikim razočaranjem. Zapravo, imali smo koristi od 20% popusta, a kasnije smo čak dobili i bolje ponude u našem inboxu. Mislimo da je ovo jedno od najboljih rješenja za trgovanje vlastitim sredstvima na globalnom tržištu u 2024. godini.

Je li SabioTrade legalan?

SabioTrade je legalni pružatelj usluga. U vlasništvu je europske tvrtke, dok trgovačku platformu osigurava Quadcode Solutions, koji je isti pružatelj platforme koji pokreće Iq Option, globalnu trgovačku silu koja postoji već više od desetljeća. Tvrtka iza SabioTradea je CODEVIL IT ENGINEERING LIMITED, registrirana u Irskoj pod brojem tvrtke 680139 i smještena na adresi 2c, Grangegorman Lower, Smithfield, Dublin, D07a433. Osnovana je 2023. godine. Sabiotrade ne zahtijeva brokersku licencu od relevantnog tijela. Sabio Trade financira račune, tako da za kupce nema trgovačkog rizika.

Što je Sabio trade?

Zamislite da vam netko daje novac za trgovanje na temelju kretanja na financijskom tržištu. Ako uspijete ostvariti povrat na početni saldo, zadržat ćete 80% ili čak 90% profita, bez stvarnog ulaganja i rizika vlastitog novca. To je ono što SabioTrade radi. Ako prođete njihovu procjenu, dat će vam financirani račun do 200 000 EUR/USD za trgovanje.

Kako funkcionira SabioTrade?

SabioTrade nudi takozvano trgovanje vlastitim sredstvima (proprietary trading). Za naknadu, SabioTrade će potencijalnim trgovcima opremiti demo račun. S demo računom, trgovci moraju dostići profitnu stopu od 10% unutar određenih parametara trgovanja. Nakon što dostignu ciljani profit od 10%, dobit će financirani račun koji mogu koristiti za trgovanje. Svaki ostvareni profit dijeli se između SabioTradea i trgovca. U većini računa isplata profita za vas iznosi 80%, dok SabioTrade zadržava 20%.

Evo kako to funkcionira:

 1. Odaberite svoj račun: Odaberite veličinu financiranog računa koji se usklađuje s vašim trgovačkim ciljevima i tolerancijom na rizik.
 2. Plaćanje naknade za procjenu: Svaka veličina računa ima odgovarajuću naknadu za procjenu, počevši od 119 USD za Standard tarifu. Ova naknada vam omogućava pristup fazi procjene. 3. Ostvarite ciljni profit: Glavni cilj procjene je dostići ciljni profit od 10% unutar razdoblja od 30 dana.
 3. Pratite pravila upravljanja rizicima: SabioTrade tijekom procjene provodi određena pravila upravljanja rizicima. Ta pravila obično uključuju maksimalne dnevne gubitke i maksimalne dozvoljene smanjenja.
 4. Završite procjenu: Jednom kada ostvarite ciljni profit pridržavajući se pravila upravljanja rizicima, uspješno završavate procjenu.
 5. Dodjela početnog kapitala: Nakon uspješnog završetka, bit će vam dodijeljen financirani račun s odabranim iznosom kapitala.
 6. Trgujte i zaradite: Sada možete trgovati s kapitalom na financiranom računu. Ako ste uspješni, zadržavate značajan dio svojih profita, do 90%.

Proces procjene u SabioTradeu je relativno jednostavan u usporedbi s nekim drugim trgovačkim tvrtkama koje imaju višefazne izazove. Međutim, ciljani profit od 10% unutar 30 dana i dalje može biti značajna prepreka za neke trgovce. Važno je pristupiti procjeni s dobro definiranom trading strategijom i strogim načelima upravljanja rizicima.

Tarife za SabioTrade test

Modeli tarifa SabioTradea slijede jednostavno pravilo. Što veću naknadu platite, dobivate više inicijalnog kapitala. Za naš pregled odabrali smo Standardni račun, posebno s obzirom na to da je u to vrijeme bio aktivan kod za popust. Koristili smo PERFECT20 da bismo dobili 20% popusta.

Planovi se kreću od 20,000 EUR/USD do 200,000 EUR/USD. Više naknade također donose više početnog kapitala na financiranom računu po jednom USD plaćene naknade. Za Standardni račun, dobit ćete oko 173 USD za 1 USD naknade. Na Platinumu, dobit ćete oko 212 USD za svaki dolar plaćene naknade tarife. To je nekih 17% više inicijalnog kapitala jednom kada prođete procjenu.

Objašnjenje teških kršenja (hard breach)

Teško kršenje je u osnovi način da ne uspijete na procjeni u SabioTradeu. Premašite li

 • dnevni gubitak od 3% ili
 • pravilo slijedećeg smanjenja od 6%

– službeno ste pali na procjeni.

Svi bismo željeli vidjeti šire limite, budući da bismo kao trgovci slijedili različite strategije za ostvarivanje potrebnih 10% profita. Međutim, ova ograničenja imaju vrijednost jer SabioTrade vjerojatno želi izbjeći trgovce meme dionicama, dnevne trgovce kriptovalutama i slične vrste koji mogu dosec ciljni profit samo ulažući u vrlo nestabilne instrumente gdje se može ostvariti 10% promjene cijena samo srećom. Ove velike oscilacije pojačane polugom omogućile bi jednostavno sretno ostvarivanje 10% u jednom danu čak i nakon velikih gubitaka. Cilj je dokazati da netko može izgraditi mali portfelj tijekom 30 dana i poboljšati ukupni položaj, a ne da možete nepromišljeno trgovati sve ili ništa. Nema smisla dodjeljivati financirane račune temeljene samo na sreći.

Sabio Trade Profit Sharing

Jedna od najatraktivnijih značajki SabioTradea je njegov model dijeljenja profita. Trgovci mogu zaraditi do 90% profita koji ostvare s financiranim računima, što je više od mnogih konkurenata. Ovaj velikodušni udio omogućava trgovcima da maksimiziraju svoj potencijal zarade, posebno onima koji dosljedno dobro nastupaju.

Prijavljivanje u Sabio Trade

Naš test Sabio Trade-a je proveden s Malte, koja je zemlja EU, i mogli smo pristupiti pružatelju trgovanja vlastitim sredstvima bez problema. Predstavnici SabioTradea uvjerili su nas da se usluga nudi globalno s nekim iznimkama kao što su SAD ili Iran.

Sabio Trade Dashboard

Vrlo je lako prijaviti se:

 1. Odaberite plan
 2. Unesite svoje podatke – email, telefon, ime, prezime
 3. Odaberite opciju plaćanja
 4. Platite
 5. Kreirajte lozinku.
 6. Potvrdite email
 7. Prijavite se

Čim smo se prijavili, dobili smo WhatsApp poruku koja nas pita želimo li je koristiti za komunikaciju s SabioTradeom. To je očito automatsko rješenje, ali lijepo je imati opciju odbiti. Prihvatili smo.

Pripremite se za primanje nekoliko emailova.

Jedan email je za potvrdu računa, kako je spomenuto u koraku 6.

Drugi email uključuje vaše podatke za trgovačku sobu. S njima možete otvoriti trgovačku sobu u zasebnom prozoru, tako da je ne morate koristiti u malom prozoru unutar nadzorne ploče Sabio Tradea. Preporučujemo preuzimanje aplikacije, posebno na telefonu.

Možete provesti više procjena s jednim računom. Dakle, ne morate otvarati više SabioTrade računa samo da biste imali više šansi za financirani račun. Također možete lako prebacivati trgovačke podračune odabirom broja računa na vrhu nadzorne ploče.

Sabio Trade Discord zajednica

Sljedeće je bilo postavljanje Discorda za chat podršku, zajednicu i često postavljana pitanja. To nije išlo tako glatko kao prijava jer smo stalno bili odbijani na koraku verifikacije za potpuni pristup poslužitelju. To je vjerojatno također učinilo korisničku podršku SabioTradea putem chata nedostupnom jer bi pokrenulo Discord aplikaciju i odvelo nas u odjeljak za dodavanje prijatelja. Poslali smo poruku na WhatsApp chat za podršku, ali nitko nije odgovorio. Pretpostavili smo da je to zbog toga što je bila nedjelja. Nikada nismo dobili odgovor na WhatsApp.

U nekoliko sati problem s Discordom se sam od sebe riješio. Nismo sigurni što je uzrokovalo problem s Discordom.

SabioTrade platforma za trgovanje

sabio trade trading room

Na Sabio Tradeu dobijate integriranu trgovačku platformu čim pristupite nadzornoj ploči. Također možete preuzeti desktop ili mobilnu aplikaciju ili koristiti vezu iz emaila za pokretanje zasebnog prozora preglednika.

Platforma je Quadcode Solutions rješenje za online trgovanje. Temeljito smo testirali i pregledali ovu platformu u našoj IQ option recenziji. Ukratko, jako nam se sviđa ova trgovačka platforma. Ima mnogo indikatora i drugih trgovačkih alata, pristojan izbor vrijednosnica, integrirani chat i podršku.

Otkrili smo da postoje načini na koje se platforma razlikuje od one poznate na IQoption. Glavna razlika je što se čini da su neki trgovački parametri, kao što je poluga, unaprijed postavljeni.

Nismo baš sretni zbog nemogućnosti namiještanja poluge, ali u EU su iznosi poluge ionako niski, osim ako niste profesionalni trgovac.

S SabioTradeom ne možete napraviti test za pristup parametrima za profesionalne trgovce budući da niste vi ti koji financirate račun a SabioTrade nije broker. Također nećete moći trgovati tijekom vikenda tijekom procjene, čak ni s imovinom poput kriptovaluta koje su aktivne tijekom vikenda. To je zato što SabioTrading procjena zatvara sve otvorene naloge u petak popodne.

Predavanje naloga u SabioTradeu:

 1. odaberite vrijednosnicu
 2. odaberite količinu
 3. Postavite neke dodatne parametre ako želite (kupite po cijeni, zatvorite s profitom, zatvorite s gubitkom)
 4. Pritisnite gumb Kupi/Prodaj

Posebno tijekom faze procjene, funkcije zatvori s profitom/gubitkom će doći kao korisne jer se mora navigirati kroz dnevno ograničenje od 3% ili pravilo slijedećeg smanjenja od 6% koje su obje teška kršenja koja završavaju vašu procjenu.

Trgovcima naviklim na popularne platforme kao što su MetaTrader 4 ili 5 možda će trebati neko vrijeme da se prilagode sučelju i značajkama SabioTradea.

Postavili smo mnoge trgovanja. Svi su dobro funkcionirali. Gotovo svi.

Većina trgovanja je brzo izvršena. U jednom trenutku napravili smo lijep potez na dionici Nvidije noć prije rezultata prvog tromjesečja 2024. i trgovanje nije izvršeno. To nam je ostavilo gorak okus u ustima jer je dionica sljedećeg dana skočila za 10%. Krivimo verziju preglednika platforme, ali svejedno. To je umanjilo naše uzbuđenje o platformi.

Ne preporučujemo trgovanje u pregledniku iPhonea. Cijela platforma nije stala na ekran našeg iPhonea 13 Pro. Morali smo nastaviti koristiti desktop aplikaciju budući da nema iPhone aplikacije. Ako koristite Android, možete preuzeti SabioTrade aplikaciju iz Google Play Trgovine.

U svakom slučaju, za bilo kakve detalje o platformi, pogledajte naš pregled IQ opcije za dublji uvid budući da se temelji na istom softveru.

Sabio Trade vrijednosnice

SabioTrade platforma koristi CFD-ove kao instrument, a trgovanja se temelje na svim vrstama temeljne imovine. Po našem mišljenju, izbor je prilično dobar za prosječnog trgovca. Oni koji su profesionalci i vole iskorištavati neke egzotičnije kutke tržišta možda neće biti zadovoljni.

 • 30 valutnih parova
 • 167 dionica
 • 3 robe
 • 22 ETF-a
 • 12 indeksnih CFD-ova
 • 8 kriptovaluta

Opcije za učenje

SabioTrade nema trgovačku akademiju gdje možete naučiti trgovanje. Organiziraju webinare i nude podršku i znanje putem Discord zajednice. Ako ne možete trgovati, možda prvo pokušajte dobiti neko obrazovanje, a zatim pokušajte s SabioTradeom jer rok od 30 dana za procjenu nije dovoljan za učenje i prolazak testa. Za to je najbolja strategija otvoriti probni račun s besplatnim probnim razdobljem od 7 dana s početnim saldom od 10K kako biste provjerili svoje vlastite sposobnosti i eventualno pristupili nekim webinarima, a onda kasnije uplatili za testiranje.

SabioTrade plaćanja i isplate

Prilikom plaćanja naknade za procjenu, Sabio Trade nudi nekoliko vrsta metoda plaćanja

Ponuđeno nam je:

 • Apple pay
 • Google pay
 • Kreditne/debitne kartice
 • Kriptovalute
Sabio trade payment

Koristili smo ApplePay budući da je podržan na našem MacBooku, i sve je radilo bez problema. Rijetko se može jednostavno platiti uslugama kao što su Apple Pay ili Google pay, pa smo bili ugodno iznenađeni.

Isplate su još jedno područje u kojem se SabioTrade ističe. Tvrtka nudi trenutačne isplate na zahtjev, što znači da trgovci ne moraju čekati određena razdoblja isplate da bi pristupili svojim sredstvima. Ova fleksibilnost je značajna prednost za trgovce koji preferiraju brzi pristup novcu. Čim ostvarite neki profit, možete zatražiti isplatu i ona će biti brzo isplaćena. Nema minimalnog iznosa.

Metoda plaćanja isplate za sada je bankovni transfer, ali nam je rečeno da se dodaju i druge metode plaćanja poput Skrilla. Volimo Skrill jednostavno zato što je super brz, osobito ako ne koristite SEPA prijenos. Nadamo se da će biti uskoro dodan.

SabioTrade ne nudi povrate uplaćenog novca.

Prednosti i nedostaci

Prednosti Sabio Tradea:

 • Perfect for beginners and average trader
 • Konkurentno cjenovno: Povoljne naknade za procjenu kada se doda popust
 • Visoki udio u profitu: Do 90% udjela u profitu
 • Trenutačne isplate: Bez čekanja, bez minimalnih iznosa
 • Dobra i dobro testirana trgovačka platforma Quadcode
 • Trgovački signali (na Discordu)

Nedostaci:

 • Nema iPhone aplikacije
 • Ograničena ponuda imovine za profesionalce
 • Vlastita platforma: Neki trgovci mogu preferirati MetaTrader
 • Mogući problemi s otvaranjem trgovanja izvan tržišnog trgovačkog vremena

SabioTrade korisnička iskustva – sažetak (Trustpilot i Reviews.io)

Općenito mišljenja korisnika:

 • Miješane, ali uglavnom pozitivne: SabioTrade je dobio miješane recenzije na Trustpilotu i Reviews.io, s većom koncentracijom pozitivnih iskustava.
 • Prosječna ocjena: Prosječna ocjena na Trustpilotu je 3.8 od 5 zvjezdica, dok je na Reviews.io 4.67 od 5 zvjezdica.

Uobičajena pozitivna iskustva:

 • Brze isplate: Mnogi korisnici ističu brz i učinkovit proces isplate SabioTradea kao značajnu prednost.
 • Korisna korisnička podrška: Mnogi recenzenti hvale brzinu i korisnost tima za korisničku podršku SabioTradea.
 • Dobra platforma i alati: Trgovačka platforma i dostupni alati općenito su dobro prihvaćeni od strane korisnika.

Negativna iskustva:

 • Težina izazova: Neki korisnici smatraju izazov procjene teškim za prolazak, posebno zahtjev za ciljnim profitom.
 • Nedostatak obrazovnih resursa: Nekoliko recenzenata izražava želju za sveobuhvatnijim obrazovnim resursima ili programima mentorstva.
 • Tehnički problemi: Manji broj korisnika izvještava o povremenim tehničkim problemima s platformom ili procesom isplate.

Dok SabioTrade prima pozitivne recenzije za svoje isplate, korisničku podršku i platformu, potencijalni korisnici trebali bi biti svjesni izazova povezanih s procesom procjene. Ako nikada niste trgovali, neko obrazovanje prvo bi moglo biti korisno. Ograničena dostupnost obrazovnih resursa također bi mogla biti razmatranje za nove trgovce.

Naša presuda o SabioTradeu

SabioTrade, prema našoj procjeni, predstavlja uvjerljivu priliku za forex trgovce. Njegove istaknute značajke, uključujući nisku barijeru za ulazak, privlačne udjele u profitu do 90% i brze isplate, čine ga privlačnim izborom za one koji žele naučiti trgovanje i dobiti pocetni kapital za trgovanje.

Rane korisničke recenzije su uglavnom pozitivne, ograničeni dosadašnji ugled platforme zahtijeva određeni stupanj opreza. Vlastita platforma, iako intuitivna i mi smo je apsolutno voljeli, možda neće privući trgovce koji žele iskustvo MT4. Izbor imovine, iako pristojan, mogao bi biti širi.

Cijenimo transparentnu strukturu naknada i brzu korisničku podršku SabioTradea. Njihova značajka trenutačne isplate je definitivno istaknuta, pružajući trgovcima neusporedivu fleksibilnost i kontrolu nad njihovim zaradama.

Preporučujemo SabioTrade za disciplinirane trgovce s čvrstom strategijom i pristupom upravljanju rizicima. Ako vam odgovara novija platforma i prioritet su vam brze isplate i visoki potencijal za zaradu, SabioTrade bi mogao biti vrijedan korak u vašoj trgovačkoj karijeri.

Sabio Trade nije broker već nudi vlasničko trgovanje – prop trading.