Trgovanje financijskim instrumentima uključuje značajan rizik gubitka i nije prikladno za sve investitore. Prije donošenja odluke o trgovanju, razmotrite svoje investicijske ciljeve, razinu iskustva i toleranciju rizika

BESPLATNI DEMO RAČUN S 10.000 EUR!

72% računa malih ulagatelja gubi novac prilikom trgovanja CFD-ovima s ovim brokerom

Demo računi za trgovanje binarnim opcijama

Iako su binarne opcije kao način online zarade na financijskim tržištima već duže vrijeme prisutne i popularne, mnogi čitatelji i dalje imaju sumnje u svoje znanje i sposobnosti pri trgovanju s operativne strane, ali i strane koja se tiče poznavanja tržišta i trendova. Srećom, brokeri koji omogućuju trgovanje binarnim opcijama su prepoznali potrebu klijenata za određenom vrstom probnog perioda i danas ih mnogo nudi tzv. demo račune. Više o izboru brokera saznajte ovdje.

Najbolji brokeri s demo računom

Broker
Min. uplata
Min. nalog
Recenzija
IQ Option
Min. uplata
10 EUR
Min. nalog
1 EUR

 

Što su demo računi?

Najjednostavniji opis demo računa bi bio da je to pravi ‘lažni’ račun. Naime, on izgleda kao pravi račun koji broker nudi svojim korisnicima, ali novac na njemu nije stvaran. Tako korisnik može upoznati binarne opcije i sučelje koje broker nudi bez pravog financijskog rizika jer sav novac koji ima na demo računu nije stvaran. Ne može zaraditi dobitak, ali niti ostvariti gubitak.

Demo računi nude nekoliko prednosti. Prvo, očito, omogućuju stjecanje iskustva na platformi te bezrizično isprobavanje naučenih tehnika i strategija. Sama činjenica da se izbjegava rizik s obzirom da se trguje virtualnim sredstvima je itekako privlačna mnogim klijentima. Ovako će oni kroz trgovanje binarnim opcijama imati mogućnost iskusiti tržište onakvo kakvo ono zaista je. Ovaj aspekt demo računa jednako privlači početnike i iskusne tradere. Početnici na njima mogu upoznati cijelo sučelje i način trgovanja, a iskusni traderi zahtjevnije strategije te testirati svoje analize prije nego s njima uđu u pravu trgovinu.

Kao što je već napomenuto, trguje se virtualnim sredstvima, ali s pravom platformom te podacima o cijenama koje dobivaju svi drugi klijenti koji koriste svoja sredstva. Oni omogućuju korištenje znanja koja korisnici mogu dobiti kroz edukativne materijale ponuđene od većine brokera. Na ovaj način se praksa spaja s teorijom i značajno rastu šanse profitiranja kroz trgovinu binarnim opcijama. Brokeri koji koriste demo račun, jednostavno su bolje upućeni u samu platformu, pa svoje tradeove mogu postavljati brže i s manje rizika od pogreške u banalnim koracima. Više o strategijama u binarnim opcijama saznajte ovdje. 

Vrste demo računa

Obično demo račun može biti ograničen vremenski ili kroz sredstva. Vremenski ograničeni demo račun je, kao što ime kaže, demo račun s određenim trajanjem (24 sata, 48 sati, tjedan dana ili koliko broker odredi). Klijenti dobivaju prednosti demo računa na određeno vrijeme. Druga vrsta se odnosi na ograničenost virtualnih sredstava za trgovanje. U oba slučaja, nakon isteka povlastice, klijenti se mogu odlučiti žele li nastaviti trgovati s pravim sredstvima sa svog računa za trgovanje.

Generalno je jako lako doći do demo računa. Ponekad postoje direktni linkovi za registraciju takvog računa, dok u drugim slučajevima, sve što je potrebno je zatražiti demo pri kontaktu sa svojim account managerom – osobom koja se klijentima dodijeli kako bi se lakše snašli, posebno ako su početnici. Za ispunjenje registracije je potrebno samo ispuniti nekoliko podataka, no odnedavno, brokeri traže uplatu kao dokaz ozbiljnosti i zainteresiranosti za trgovanje binarnim opcijama. Većina brokera dozvoljava demo račun već s najmanjim depozitom na najosnovnijem računu.

Njih naime košta stavljanje platforme na raspolaganje za demo trgovanje, kao i stalno uklanjanje neaktivnih korisnika. S obzirom da je prethodna neselektivna praksa dovodila do velikog broja prijava neozbiljnih ljudi koji su demo račun shvatili kao računalnu igricu, nova politika je da se traži depozit. Naravno, pri korištenju demo računa, korisnik ne koristi svoja sredstva već virtualna sredstva i stoga nema nikakve opasnosti od gubitka. Demo računi su u svakom slučaju izvrsna prilika za sve koje zanimaju binarne opcije i mogućnosti zarade koju nude, da se upoznaju s trgovanjem i softwareom, ali i iskusni traderi mogu itekako mnogo naučiti od njih.