Trgovanje financijskim instrumentima uključuje značajan rizik gubitka i nije prikladno za sve investitore. Prije donošenja odluke o trgovanju, razmotrite svoje investicijske ciljeve, razinu iskustva i toleranciju rizika

BESPLATNI DEMO RAČUN S 10.000 EUR!

72% računa malih ulagatelja gubi novac prilikom trgovanja CFD-ovima s ovim brokerom

3 razloga za neuspjeh početnika u trgovanju binarnim opcijama

strategy 2

Iako se trgovanje binarnim opcijama doima jednostavno, postoje razlozi zbog kojih traderi ne uspijevaju ostvariti profit. U ovom članku navest ćemo najvažnija 3 razloga za neuspjeh a koji su ujedno i najveći mitovi na tržištu binarnih opcija.

Industrija binarnih opcija privlačna je svima koji su zainteresirani za financijska ulaganja, bez obzira imaju li iskustva u trgovanju. Jednostavna priroda binarnog trgovanja može zavarati tradere koji misle da rezultat trgovanja ovisi isključivo o sreći. Trgovanje binarnim opcijama nije kockanje te ne ovisi o sretnoj ruci. Uspješna strategija trgovanja zahtjeva promišljen pristup, analizu tržišta i redovito praćenje financijskih izvješća.

U nastavku teksta donosimo kratak vodič za pomoć traderima binarnih opcija u trgovanju. Vodič je napisan u obliku pitanja, a predstavlja 3 glavna razloga za neuspjeh u binarnim opcijama. Trebao bi pomoći traderima da izbjegnu početničke pogreške u trgovanju te stereotipe koji su uobičajeni za ovu industriju. Ne postoji univerzalna metoda ili strategija trgovanja koja vrijedi za sve tradere.

Neke od uopćenih predrasuda koje se mogu pročitati na raznim stranicama posvećenima binarnom trgovanju, forumima i često čuti od tradera su da je “trgovanje binarnim opcijama puno uspona i padova”, “nema potrebe za daljnjim istraživanjem”, “svi brokeri su jednaki”. Takve izjave u većini slučajeva dolaze od tradera koji vjeruju da bi uspjeh trebao doći preko noći bez imalo truda. Na žalost, istina je daleko od toga.

1.Traderi ne uzimaju ozbiljno edukaciju o binarnim opcijama

Trgovanje binarnim opcijama, kao i bilo koji drugi oblik financijskog ulaganja, zahtijeva edukaciju i analizu tržišta. To naravno ne znači da bi svi traderi trebali imati fakultetsku naobrazbu. Neke od metoda edukacije često su besplatne i dostupne online.

Traderi se mogu prijaviti na besplatne webinare, čitati i informirati se, te proučiti članke koje redovito objavljujemo u rubrici “strategije u trgovanju binarnim opcijama”. Isto tako, pouzdani brokeri binarnih opcija na svojim web stranicama nude besplatne edukacijske centre za registrirane tradere. Investirati treba vrijeme u proučavanje edukacijskih materijala što može samo donijeti mnoge dobrobiti traderima. Na tržištu binarnih opcija postoje i platforme za automatsko trgovanje koje omogućuju trgovanje traderima koji se radije pouzdaju u automatska rješenja i nedostaje im znanja iz područja binarnih opcija.

2. Svi su brokeri binarnim opcijama jednaki

Ovo je jedna od najčešćih zabluda u trgovanju. Obično dolazi od strane onih tradera koji su pretrpjeli gubitke zbog nedostatka edukacije ili trgovali s prevarantskim brokerom i sada vjeruju kako su svi brokeri scam. Istina je malo drugačija. Postoje dobri i postoje loši brokeri. Pronalazak odgovarajućeg brokera za trgovanje binarnim opcijama nije jednostavan zadatak. Univerzalni broker koji će odgovarati željama i potrebama svih tradera ne postoji.

Naravno, postoje upute koje mogu pomoći traderima pri odluci. Na primjer, veliki broj brokera binarnih opcija koji su cijenjeni na tržištu regulirano je od strane CySEC-a., FCA ili nekog drugog regulatornog tijela nadležnog za financijska tržišta. Popis takvih brokera može se pronaći na listi reguliranih brokera binarnih opcija.

Još jedna misao vodilja pri odabiru brokera za trgovanje je ako broker zvuči predobro da bi bio istinit, onda vjerojatno niti nije. Broker koji traderima obećaje da će postati milijunaši u svega nekoliko tjedana ili mjeseci je broker kojeg bi trebalo zaobići. Brokeri s realističnijim obećanjima su bolji izbor.

3. Nerealna očekivanja tradera binarnih opcija

Nerealna očekivanja povezana su s odabirom brokera. Veliki broj ljudi koji vjeruje u glasine kako su binarne opcije jednostavne za trgovanje te omogućuju brzu i laku zaradu laki su plijen za prevarantske brokere. Scam, ili prevare u binarnim opcijama sve su češća tema na tržištu.

Naravno, to ne znači da bi traderi trebali odustati odmah na početku. I profesionalni traderi nekad su bili početnici u trgovanju. U trgovanju binarnim opcijama oni koraci koji se broje i koji su važni, su oni mali. Traderi koji se trude povećati znanje iz područja trgovanja, primijetit će da porastom znanja i informacija raste i iznos profita.

Za uspjeh u trgovanju binarnim opcijama potrebni su analiza tržišta i promišljen pristup. Traderi su skloni razočaranju kada shvate da nisu preko noći postali novi Wall Street vukovi, ali realnije očekivanje je da se uspjeh u trgovanju gradi postupno.