Trgovanje financijskim instrumentima uključuje značajan rizik gubitka i nije prikladno za sve investitore. Prije donošenja odluke o trgovanju, razmotrite svoje investicijske ciljeve, razinu iskustva i toleranciju rizika

BESPLATNI DEMO RAČUN S 10.000 EUR!

72% računa malih ulagatelja gubi novac prilikom trgovanja CFD-ovima s ovim brokerom

Je li trgovanje binarnim opcijama legalno?

Da. Trgovanje binarnim opcijama je legalno. Od 2008. je odobreno od strane Commodity Futures Trading Commission (CFTC) i regulirano putem Nadexa.

Svaki broker kojeg smo preporučili je reguliran vladinom institucijom ali zajedničko svima je da slijede Nadexove regulative.

law

Trgovanje binarnim opcijama postoji već godinama, a poznatije je pod imenom digitalne opcije. Kroz povijest je trgovanje bilo rađeno bez posrednika i nije bilo mnogo regulative. Chicago Board Options Exchange (CBOE) osnovan je 1973. godine i omogućio je platformu koja se mogla koristiti za trgovanje binarnim opcijama.

Kasnije su ove radnje postale regulirane putem Options Clearing Corporation (OCC) , kako bi osigurali da se traderi drže svoje riječi i kupuju, odnosno prodaju ono što su objavili da hoće. Svatko tko se nije pridržavao pravila mogao je dobiti privremenu ili trajnu zabranu trgovanja.

U 2007. OCC je predložio promjenu pravila koja bi dopustila trgovanje binarnim opcijama na glavnim tržištima. Zakon je potpisan 2008. godine, nakon što je odobren od strane SEC. The American Stock Exchange je prva na svijetu počela uvrštavati binarne opcije na listu. Ovo se dogodilo u svibnju 2008.godine. U lipnju iste godine CBOE je također počeo uvrštavati binarne opcije.

Transparentnost i regulativa

Jedini razlog zbog kojeg binarne opcije mogu postojati je zbog transparentnosti cijena i činjenice da su regulirane putem Nadexa. U svakoj recenziji brokera pronaći ćete i gdje su regulirani.

Kada radite isplatu s brokerom binarnim opcijama primijetit ćete da će Vas tražiti kopiju identifikacijskog dokumenta s fotografijom te dokaz o mjestu i adresi boravka. Ovo se provodi kako bi se poštivao američki Patriot Act koji je na snazi od 26. listopada 2001. godine, a čija je svrha sprečavanje terorizma, prijevare te regulativa međunarodnih transakcija. Reguliranjem financijskih institucija koje obrađuju Vaš novac sprečavaju se prijevare te se povećava sigurnost online trgovanja.