Trgovanje financijskim instrumentima uključuje značajan rizik gubitka i nije prikladno za sve investitore. Prije donošenja odluke o trgovanju, razmotrite svoje investicijske ciljeve, razinu iskustva i toleranciju rizika

BESPLATNI DEMO RAČUN S 10.000 EUR!

72% računa malih ulagatelja gubi novac prilikom trgovanja CFD-ovima s ovim brokerom

Kako profitirati od binarnih opcija?

 

Binarne opcije su zabranjene u EEZ

Krenimo od primjera kako uopće izgleda primjer trgovanja binarnim opcijama:

„Hoće li S&P 500 biti na 1345 do petka u 13 sati?“

U slučaju da je trader točno pretpostavio gibanje indeksa i njegovu promjenu, dobitak će biti 85% investicije. Ako indeks nije dosegnuo pretpostavljenu razinu, isplata će iznositi $0, a uloženi iznos će biti izgubljen. Zvuči jednostavno, ali za profit je potrebno mnogo više od ‘pogađanja’ i ‘pretpostavki’, bez obzira o kojoj vrsti financijskog tržišta se radi. Mit oko trgovanja na financijskim tržištima nije toliki bez razloga, jer dobra upućenost uvijek nadmašuje sreću kada se radi o ostvarivanju profita.

Traderi trebaju početi svoju karijeru u binarnim opcijama kreiranjem računa kod nekog od kvalitetnih brokera na FBO stranici. Jedna od karakteristika od koje će početnici imati najviše koristi je demo račun. Demo račun omogućuje trgovanje u stvarnom vremenu, ali s virtualnim/lažnim novcem. Kao i sve drugo u životu, binarne opcije traže određeno iskustvo i definitivno nisu jednostavne kao što se na prvi pogled čini. Isprobajte IQoption demo račun ako želite isprobati trgovanje na pravoj platformi bez inicijalnog depozita.

Binarne opcije su zabranjene u EEZ

Nerealno je očekivati profit od prvog dana, a kvalitetni brokeri vam nikada neće niti obećavati bogaćenje preko noći. Traderi moraju steći iskustvo te posrnuti nekoliko puta kako bi na kraju naučili nešto i postali uspješni. Mnogi ljudi će s prijezirom i podsmijehom reći kako se ovdje radi o samo još jednoj internetskoj prevari, ali nije tako. Svi traderi moraju naučiti sofisticirane načine trgovanja i strategije te pratiti vijesti kako bi naučili kako radi sustav koji mnogo češće donosi novac, nego ga uzima.

Traderima treba vremena da steknu dovoljno samopouzdanja za veća ulaganja i trgovanje skupljim opcijama kada uvide da se radi o dobroj prilici. Idealno bi bilo odabrati nekoliko vrijednosnica i pomno ih pratiti kako biste mogli iskoristiti različite strategije na raznim tržištima u slučaju da se jedna vrijednosnica pokaže neprofitabilnom ili previše rizičnom u bilo kojem trenutku. Traderi mogu odabrati omiljeni par valuta, dionice koje dobro poznaju ili tržište koje smatraju zanimljivim prije nego krenu s trgovanjem. Ako postanu iskusni i upoznati s određenim tržištem, automatski imaju prednost prilikom trgovanja i njihove šanse za uspješno investiranje rastu.

Zašto odabrati binarne opcije?

abe-cofnas-binary-options-strategies-book-198x300

Binarne opcije su važne jer u jednom instrumentu nude mogućnost da uspijete na više razina koje nadmašuju samu financijsku dobit. Binarne opcije svima daju jednaku mogućnost da odmah trguju na više različitih atraktivnih tržišta. Mogu trgovati valute, dobra, dionice i indekse. One su odličan način da početnici i iskusni traderi istraže globalno tržište.

Autor knjige „Binarne opcije- strategije i taktike“, Abe Cofnas u svojoj knjizi je opisao prijepisku s Johnom Austinom, CEO-om IG Markets Group North America, jedne od glavnih figura u stvaranju sektora binarnih opcija.

Poglavlje opisuje kako John Austin u binarnim opcijama nije vidio proizvod koji bi mogao opstati. Za male igrače, ograničeni rizik binarnih opcija je krucijalan za njihovo uključivanje. Nadexovi ugovori dozvoljavaju traderima da zauzmu poziciju na tržištu i riskiraju manje iznose uz umanjenu izloženost volatilnom tržištu.
Binarne opcije nisu odličan izbor samo za početnike, jer imaju još jednu svrhu. Njihova priroda i relativno mali iznosi koji se traže u binarnim opcijama dozvoljavaju traderima da isprobaju nove tehnologije, sisteme i kretanja na tržištu. Novi sistemi trgovanja temeljeni na analizi moći će se testirati stvarnim novcem na stvarnom tržištu prije riskiranja velikih iznosa.

Kako zaraditi na binarnim opcijama?

Trgovanje binarnim opcijama nije bez rizika, bez obzira na to što vam neki broker tvrdio. U cijeli proces je uvijek uključen rizik, ali to ne znači da ga se ne može minimizirati.Drugim riječima, ako se ispostavi da je trader dobro predvidio smjer kretanja tržišta, on će zaraditi, ali ako je pogriješio, gubitak je neminovan.

Više o profitiranju u binarnim opcijama možete saznati i u ovim člancima:

Binarne opcije su učinkovit način zarade novca na internetu. Postotak koji možete zaraditi trgujući raste ako koristite strategije za trgovanje binarnim opcijama i ako na svojoj strani imate kvalitetnog brokera koji vam pruža svu potrebnu podršku. Traderi kvalitetne brokere mogu pronaći na našem popisu Top brokera.

Kako izgleda trgovanje binarnim opcijama?

Recimo da trader vjeruje kako će cijena zlata rasti i želi zaraditi na tom uvjerenju. Korisnik se odlučuje za binarne opcije, te kod svog brokera bira vrijednosnicu koju želi, u ovom slučaju zlato. Iduća faza je određivanje trenda kretanja, tj. hoće li cijena rasti ili padati. Posljednji korak je određivanje iznosa koji želi investirati u svoju opciju. Ako sve bude po planu, tradera očekuje visoka zarada.

S druge strane, trader može predvidjeti da će cijena odabrane vrijednosnice padati. Tada može odabrati opciju koja je u binarnim opcijama poznata kao ‘put’. Ponovi li se scenarij od prošlog puta i trader bude u pravu – opet će zaraditi novac. Cijeli proces može trajati samo nekoliko minuta, ali sati ili pak dana, ovisno o tome koje vrijeme dospijeća trader odabere. Trader u međuvremenu mora ostati na oprezu i uvijek biti spreman povući potrebne poteze kako bi maksimizirali profit i smanjili rizik koji je sveprisutan.