Trgovanje financijskim instrumentima uključuje značajan rizik gubitka i nije prikladno za sve investitore. Prije donošenja odluke o trgovanju, razmotrite svoje investicijske ciljeve, razinu iskustva i toleranciju rizika

BESPLATNI DEMO RAČUN S 10.000 EUR!

72% računa malih ulagatelja gubi novac prilikom trgovanja CFD-ovima s ovim brokerom

Prednosti VIP računa

vip (2)

Binarni brokeri su veoma brzo prepoznali potrebe svojih klijenata. Pošto trgovanje binarnim opcijama nije rezervirano samo za elitu, nego je dostupno svima, brokeri su morali kreirati različite pakete pogodnosti za različite tradere. Ne postoje dva identična tradera; oni se razlikuju stilom trgovanja, količinom financijskih sredstava, sklonosti riziku i zahtjevima koje imaju prema svom brokeru.

Računi u binarnim opcijama

S lakoćom se može primijetiti da ako pogledate deset brokera, morat ćete se suočiti s barem 30 vrsta računa. Računi se prvenstveno razlikuju po iznosu depozita, ali i po pogodnostima koje nose. Računi dostupni s najnižim depozitom, obično nude samo najosnovnije usluge, dok se s rastom depozita povećava i broj beneficija za tradera. Najjeftiniji račun nije nužno i najbolji za početnike, jer su mogućnosti trgovanja na takvim računima ponekad ograničene.

Primjer računa

Uzmimo za primjer brokera IQoption koji je jako popularan na našim prostorima. Prva vrsta računa koju nudi je potpuno besplatni demo račun. Međutim, taj račun nudi samo 13 investicijskih klasa, ali je svejedno dobar način za upoznavanje s platformom i samim trgovanjem binarnim opcijama. Već za 10$ moguće je dobiti Real račun koji sa sobom nosi 70 kategorija investicijskih klasa, bonuse do 80% na svaki depozit i rok isplate od tri dana. Vip račun kod ovog brokera je izrazito povoljan: već za 1000$, uz sve beneficije Real računa, dobivate i 100% bonusa te osobnog menadžera i mjesečni susret s analitičarom koji će svojim savjetima unaprijediti vaše strategije, ali i obradu isplate u jednom danu.

Jasno je vidljivo kako se VIP račun isplati, a želite li saznati više o vrstama računa koje pojedini brokeri nude, pročitajte naše recenzije.

VIP račun

vip

Kao što je vidljivo iz prethodnog primjera VIP računi su u pravilu nešto skuplji od ostalih računa. Međutim, oni su odličan izbor za tradere koji žele imati sve moguće usluge na dlanu. Gotovo svi VIP računi s kojima smo se susreli uključuju osobnog menadžera. Osobni menadžer ili voditelj računa pomaže traderima da razviju svoju strategiju trgovanja ujedno ih educirajući o binarnim opcijama na jednoj višoj razini. Traderi tako dobivaju mnogo bolji uvid u svijet binarnih opcija te postaju spremniji za samostalno trgovanje koristeći informacije koje im pomažu da bolje odaberu investicije i ograniče rizike.

Bonusi i signali

Jedna od pogodnosti koja dolazi u paketu s VIP računom su i veliki bonusi. Bonusi VIP računa mogu dosegnuti i razinu od 100% što uvelike povećava likvidnost korisnika jer se povećava iznos sredstava dostupnih za tradeanje. Dakako, bonus možete, ali i ne morate prihvatiti. Prema pravilima CySECA bonus se ne može dodati na račun tradera bez prethodne suglasnosti, a to pravilo je doneseno nakon brojnih zlouporaba bonusa od strane brokera koji su tako zadržavali sredstva korisnika. Više o CySEC pravilima o bonusima saznajte ovdje.

Važno je napomenuti i kako bonusi, bez obzira na vrstu računa, sa sobom donose i određeni broj uvjeta za korištenje tako da se svakako informirajte o pravilima svog brokera prije nego prihvatite bonus na svoj korisnički račun. Dobro upućen trader je uspješan trader.

Većina brokera danas nudi uslugu signala. Signali su preporuke za trgovanje koje u pravilu sastavljaju iskusni eksperti koji djeluju na financijskom tržištu već godinama. Signali su namijenjeni svima, od početnika do iskusnih tradera, i predstavljaju odličnu funkciju za sve koji ne stignu redovito pratiti kretanja tržišta. Iako su signali ponekad dostupni već u osnovnom paketu, kada se radi o VIP računima, oni su mnogo učestaliji.

Analize tržišta

tradingJedna od ključnih stvari koju želimo naglasiti je da je kvalitetno obrazovanje nužno za uspjeh u binarnim opcijama. To ne mora biti formalno obrazovanje, jer danas je svaki trader u mogućnosti pronaći pregršt edukativnih članaka na temu binarnih opcija. Svakako pogledajte naše rubrike Strategije i Vodiči.

Međutim, industrija financija je u stalnom pokretu i ponekad je teško popratiti apsolutno sve promjene. UZ VIP račune korisnici nerijetko dobivaju detaljne analize tržišta na dnevnoj ili tjednoj bazi koje im mogu pomoći u odnošenju odluka i ostvarivanju profita.

Kome su namijenjeni VIP računi?

U javnosti je uvriježeno mišljenje kako sve što je VIP nije namijenjeno prosječnom čovjeku, a takvo mišljenje proizlazi iz same riječi „Very Important Person“ (veoma važna osoba). Prednost svijeta binarnih opcija je što je svaki klijent veoma važan za svog brokera. Od VIP računa koristi mogu imati početnici i eksperti u binarnim opcijama, jer uz njih dolazi veća količina podrške nego uz ostale tipove računa.

Kako početnicima viši iznos depozita može predstavljati izazov. Svakako savjetujemo da najprije isprobate platformu s besplatnim demo računom, ili nekim manje skupim računom, ako ne postoji opcija besplatnog dema ili on zahtijeva depozit. Velika većina brokera nudi opciju nadogradnje računa u bilo kojem trenutku, tako da lako možete postati VIP korisnik.

Ako niste sigurni je li VIP račun opcija za vas, kontaktirajte službu za korisnike jer pojedini brokeri VIP račune preporučuju samo iskusnim traderima, a u tom slučaju se možete odlučiti za neki manji paket s dodatnim pogodnostima. Početnicima ovo može biti i dobra provjera načina na koji funkcionira broker.